fbpx

Информација

Локација:  200м одалечена од море.

Квадратура: 67m2

Цена: 65.000, 970eur/m2

Опис на апартманот: Апартман со локација во центарот на Неа Мудања, зградата е постара но е во одлична состојба, 2 просторни тераси, опремено WC, опремена кујна, 2 спални, дневна соба и ходник.

Опис на Неа Мудања: грчки: Νέα Μουδανιά, честопати се нарекува Мудања, името на општинската единица на која припаѓа градот е седиште на општината Неа Пропонтида, Халкидики, Грција. Градот се наоѓа на 60 км јужно од Солун и е финансиски и трговски центар на Халкидики од кој и почнуваат да се делат краците. Таа е изградена по 1922 година од грчки бегалци од Анадолија, кои сакале да и го дадат на населбата името на родниот град (сега Мудања, Турција), па оттука и додавање на зборот nea, што значи ново на грчки јазик. Неа Мудања е домаќин на Катедрата за риболов и аквакултура технологија на Александар Технолошко-образовниот институт во Солун. Пристаништето во градот служи како помошно пристаниште на Солунското.

Галерија